top of page

Stort grattis till Eva Vitell, RD18, ny tjänst som divisionschef för systemdivisionen på Svenska kraftnät



Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

Jag är divisionschef för systemdivisionen på Svenska kraftnät. Inom mitt ansvarsområde ligger den långsiktiga planeringen av elnätet, inklusive vilka systemförmågor som kommer behövas i framtiden, utvecklingen av elmarknadens funktion samt den operativa driften och balanseringen av elsystemet i drifttimmen. Det är ett brett och ansvarsfullt uppdrag som jag är väldigt glad och hedrad över att ha fått.   


Vilka utmaningar står du inför? 

Elektrifieringen av samhället är själva kärnan i vårt uppdrag, och det innebär stora utmaningar och möjligheter för oss. Vi ska bygga mer stamnät än någonsin tidigare, på rekordfart, men också utveckla marknadslösningar som gör att elsystemet fungerar mer effektivt. Det pågår en kraftfull digitalisering för att möjliggöra omställningen, och i det arbetet måste vi samtidigt tänka på säkerheten kopplat till våra system och anläggningar.  


Vilka är dina drivkrafter?

Min främsta drivkraft har alltid varit att jobba med något som spelar roll för många och göra nytta, och det är onekligen check i den boxen. Sen är jag helt såld på energibranschen – för att förstå den måste man lyckas kombinera perspektiven teknik, affär och politik. Det är komplext och svårt, och svårt är kul.  


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? 

Jag får energi av att jobba i ett sammanhang där många drivs av en tydlig vilja att bidra till samhället – på Svenska kraftnät är det tydligt att vårt viktiga samhällsuppdrag genomsyrar verksamheten, och vi jobbar gemensamt mot en tydlig målbild.

På fritiden är jag gärna i fjällen eller skärgården med man och hund och umgås gärna med de utflugna barnen. Mitt stora sångintresse får jag utlopp för i nystartade Söderleds Kammarkör.   

Comentarios


bottom of page